Legatura contine 10-12 fire de mangold.
Frunzele mangoldului sunt folosite la salate, supe, mancaruri, inclusiv budinci si placinte. Petiolul se fierbe si are cam aceleasi intrebuintari. In alimentatie, frunzele de mangold pot inlocui spanacul.
Substante active importante: vitamina C, glucide, celuloza, substante proteice, foarte multe saruri minerale (potasiu, sodiu, fosfor, calciu). Daca petiolul este bogat in potasiu, frunzele se remarca prin continutul in vitamina C, potasiu, calciu, fosfor.
Frunzele de mangold sunt un aliment excelent pentru cei care au lipsa de potasiu, calciu, fosfor. Petiolul este recomandat celor care au nevoie de sodium si potasiu, acesta semanand, in multe privinte, cu sparanghelul si conopida.
Mangoldul faciliteaza digestia si are, de asemenea, proprietati antiinfectioase si contribuie la mai buna circulatie a sangelui. Este recomandat pesroanelor care sufera de diabet, iar potrivit unor studii, preparatele de mangold au si efecte antitumorale.